1 Kasım 2013 Cuma

Mememdeki davetsiz misafir

Davetsiz misafirimle 25 Ekim'deki ilk karşılaşmamızdan sonra kendisini aşağıdaki ultrason görüntüsünde görme şerefine eriştik;


Büyüklüğü konusunda ultason (4,2x3,5 cm) ile meme mr'ı (6,53x3,34 cm) arasında farklı (mr çevresindeki ödemi de ölçtüğü için daha büyük ölçüyor) görüşler olan saat 9 yönündeki bu kocaoğlan pataloji raporuyla bize adını da bahşetti.


 Kendisi invaziv duktal karsinom olup www.memekanseri.org 'da da belirtildiği üzere meme kanserleri içinde en sık görülen tip olduğu söyleniyor. Süt kanallarını döşeyen hücreler, kontrolsüz olarak çoğalarak süt kanalını dolduruyorlar ve bir süre sonra kanser hücrelerinin kanal dışına çıkmasıyla invaziv safha başlıyor, yani kanserin memeyi istila safhası.

En yaygın tür olması bizi sevindirmekle birlikte, grade-3 olması, yayılma hızının fazla olması, özetle agresif bir tümör olması ve yetmezmiş gibi bir de lenf bezlerime de geçmiş bulunması ne yalan söyleyeyim, az biraz korkutmuş, hatta dizlerimi ve çenemi titretmiş, bununla da kalmayıp bolca ağlatmış olabilir beni. Ama günün sonunda "one point at a time" demiştik öyle değil mi? ;) 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder