1 Kasım 2013 Cuma

Yol haritası

Pataloji de sonuçlanıp artık herşey ayan beyan ortaya çıkmasıyla birlikte bizim oraların deyimiyle "eşek kaçtı palan düştü" yani ortalık iyice karıştı :)

Hangi doktor, kim, nerede, nasıl, ne zaman soruları, doktor tavsiyeleri derken üç günde meme cerrahisi konusunda isim yapmış doktorların üçüyle görüşüp bir yol haritası belirledik.

- Öcelikle tümörün vücudumda başka yerlere/organlara yayılıp yayılmadığının anlaşılması için Pet CT çekilmesi gerekiyor
- Tümör invaziv safhada olduğu için, yani süt kanalının dışına taştığı için her halükarda kemoterapi gerekecek, kaçış yok
- Tümörün boyutları göz önünde bulundurularak tedaviye kemoterapi ile başlanacak
- Tümörün kemoterapiye cevap verip vermeme durumuna göre ameliyat programı belirlenecek; meme koruyucu cerrahi / mastektomi arasında karar verilecek
- Radyoterapi uygulanacak
- Mastektomi olursa duruma göre estetik operasyonlar düşünülecek

Yukarıda her zamanki yaklaşımımla sıraya sokup planlamaya çalıştıklarım aslında biri tamamlandıktan ve sonuçları alındıktan sonra diğeri hakkında net bir karar alınabilecek konular. Ama işte benim önüme gelince bu hal alıyor zavallılar :)

Bu "one point at a time" stratejisi meğerse meme kanserinin olayıymış :) ya da diğer tüm kanserlerin, ya da tüm hastalıkların, emin değilim. Benim gibi kontrol etme meraklısı ve her konuyu bir excel dosyasıyla ifade edip kısa-orta-uzun dönem plan yapmadan yaşayamayan insanlar için belli ki bir hayat dersi şu "one point at a time" :))) Also starring "sabır"..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder